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A Feast for the Senses

WHAT’S LUXURY, IF NOT A FEELING OF BEING RECEIVED, ACCOMPANIED AND SERVED LIKE ROYALTY?


An expert staff, working in concert, with plenty of time and care to lavish on our customers. A kitchen that excels in the search for and preparation of the finest raw materials, in creativity, in the mastery of cooking techniques. Service that’s extremely attentive, without being invasive.
Every detail is scrupulously overseen; every element, from stemware to silverware to china, is the result of careful research of the offerings from the finest, most innovative manufactories.

 

Annie Féolde

We must always remember the culture of the place in which we find ourselves, because that’s our identity. But we must also try to improve, change, and keep in step with the times.

Giorgio Pinchiorri

Visionary, obstinate: these are the words that best describe the man who, in the 1970s, decided to uncork bottles of prized vintage wines for sale by the glass.

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

The Kitchen Philosophy


The kitchen is a laboratory where ideas take shape, where the best ingredients are blended in the quest for innovation, with respect for local and regional traditions.

Contacts

FIRENZE


Enoteca Pinchiorri s.a.s. di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C. P.I. 00544310485 – Nr.Rea FI 232128*

Via Ghibellina, 87

50122 Firenze (Italy)

t.+39.055.242757 / 055.242777

f +39.055.244983

ristorante@enotecapinchiorri.com

NAGOYA


Midland Square 42F, 4-7-1 Meieki,

Nakamura-ku

Nagoya 450-6212 (Japan)

ep-nagoya.jp

Offer an emotion, an experience, dedicate A MOMENT OF HAPPINESS.

Once your purchase is finalized, you will receive a confirmation by email, while the lucky recipient will be delivered a hard copy invitation by regular post, containing the menu and any message you might wish to send.
The choice of the menu is not binding; your guests will receive all our attention in order to fulfil special requests or individual dietary needs.

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Terms and conditions of use

Voucher
Alla ricezione del pagamento da parte di Enoteca Pinchiorri verranno inviati all’Offerente una conferma via mail con copia del Voucher relativo all’invito e fattura. Nel Voucher saranno indicati il numero dello stesso, la data di scadenza, il nome dell’Offerente e dell’Ospite, il menu scelto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’offerente.
All’Ospite sarà inviato un Invito cartaceo personalizzato (anche copia via mail) con il nome dell’Offerente, il menu proposto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’Offerente.
Il Voucher è fruibile per un periodo di 60 giorni dalla data di emissione dello stesso.
Su richiesta dell’Offerente o dell’Ospite Enoteca Pinchiorri potrà prorogare la data di scadenza fino ad un massimo di ulteriori 30 giorni. Dopo tale termine il Voucher decadrà e non sarà in alcun modo utilizzabile. Il Voucher non è mai rimborsabile.
Su richiesta scritta da parte dell’Ospite il Voucher potrà essere ceduto a terzi.
Non è possibile usufruire del Voucher 'Regala Una Cena' in un numero superiore di persone rispetto a quello stabilito. Se gli Ospiti desiderano condividere la serata con altre persone tutto ciò che verrà ordinato oltre a quanto previsto nel Voucher sarà da considerarsi extra da saldare a parte.
Prenotazione
E’ richiesta la prenotazione da parte dell’Ospite o dell’Offerente; la data della cena verrà concordata compatibilmente con le disponibilità di posto ed orario presso il Ristorante; la prenotazione dovrà essere ulteriormente confermata telefonicamente o via mail almeno 24 ore prima della data fissata per la cena.
Nel caso in cui l’Ospite non si presenti alla data fissata senza preavviso da comunicarsi almeno 24 ore prima il Voucher non sarà in alcun modo rimborsabile o riutilizzabile. E’ invece accettata la disdetta della prenotazione con comunicazione da effettuarsi almeno 24 ore prima della data fissata; in tal caso l’Ospite potrà effettuare una nuova prenotazione da usufruirsi entro la data di scadenza del Voucher.
Menu e richieste extra Invito
Eventuali richieste extra Voucher, se più onerose, saranno a carico dell’Ospite. Tuttavia La scelta del menù effettuata non è strettamente vincolante per l’Ospite il quale avrà la disponibilità di Enoteca Pinchiorri per richiedere, senza aggravio di prezzo ed a discrezione di Enoteca Pinchiorri, la possibilità di far fronte ad eventuali richieste particolari, sostituzioni di piatti con altri dello stessa fascia di prezzo, o specifiche esigenze di carattere alimentare, nei limito dell’importo del Voucher.
Il menu proposto nell’Invito non è strettamente vincolante per Enoteca che aggiorna continuamente il proprio menu secondo le stagioni. Pertanto il menù proposto nel Invito potrà essere soggetto a modifiche e non più disponibile al momento dell’utilizzo. In tale evenienza sarà cura di Enoteca proporre equivalenti alternative.
Special Gift
L’importo messo a disposizione del Beneficiario con la formula “Personal Gift” segue le stesse regole di Regala una Cena.
Il Voucher Special Gift non è convertibile in moneta ed è fruibile esclusivamente per i servizi ed i prodotti offerti dal Ristorante Enoteca Pinchiorri, con le modalità ed i termini sopra esposti. Il listino applicato sarà quello vigente al momento dell’utilizzo del Voucher.
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In materia di protezione dei dati personali: Ai sensi del D. Lgs. 196/2003 e successive modifiche, si dichiara che i dati vengono raccolti con la finalità di comunicare informazioni su nostre iniziative. Tali dati verranno trattati elettronicamente in conformità con le leggi vigenti. L'interessato gode dei diritti di cui all'art.7 del suddetto decreto; in ogni momento può consultare, modificare e cancellare i propri dati scrivendo a ristorante@enotecapinchiorri.com. Titolare del trattamento, ai sensi dell'art. 28 del citato D. Lgs. 196/2003, è Enoteca Pinchiorri s.a.s, di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C., via Ghibellina 87, 50122 Firenze

To whom are you offering this gift?

Tasting Menu Winter 2016, 5 dishes



6 tastings from the “à la carte” menu



9 tastings from the “à la carte” menu


To whom are you offering this gift?*

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and we will be pleased to describe our proposals.

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Gentlemen should wear jackets. Valet parking service. Private smoking room available, for 6 to 12 people.

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HOURS -

N PERSONS 2


NAME AND SURNAME -

TELEPHONE -

ADDRESS -


HOTEL -

FLORENCE ADDRESS -

NOTES -

Upon confirmation, the Enoteca Pinchiorri may request a credit card to guarantee

Tastings - "Winter 2016"

Celebrating Italian style through ingredients, technique and taste


Salted codfish, chickpeas and Amalfi lemon



Fish soup "our style"



Agnolotti filled with polenta, served with a snail ragout and bread crumbs with fresh herbs



Duck breast sandwich, with black cabbage and duck liver sauce



Moka:

white coffee ice-cream,

butter biscuit with cocoa and citrus;

mascarpone foam



€175,00  per person, wine not included



 

This menu is intended for all the guests at the same table


Tastings - From the "à la carte" menu

6 dishes € 225,00 per person wine not included


Amberjack marinated in extra virgin olive oil and coffee;

roasted shallot, pearl barley with rosemary and mussels “marinara”


Lobster, apple and turnip with lemongrass flavor; coral sauce


Poached egg, with black truffle cream, anchovy and Jerusalem artichoke


Ravioli filled with Ricotta cheese and Swiss chard;

veal tongue, carrots with star anice and salted chestnuts

Gratinated lamb fillet with pumpkin and quince croquettes


Ice crystal: almond milk, lemon and white sesame


9 dishes € 250,00 per person wine not included


Spaghetti alla chitarra with sea food,

and bread crumbs with botargo


Roasted pigeon with white beans “Uccelletto” style


"Caciocavallo" mousse with honey pearls


This menu is intended for all the guests at the same table


Starters and first courses

TO START


Amberjack marinated in extra virgin olive oil, coffee and fried shallot;

pearl barley with rosemary and mussels “marinara”

70 €


Poached egg with black truffle cream, anchovy and Jerusalem artichoke

50 €


Sea scallops cooked on the plancha, chickpea purée, lard and fried sage leaves

80 €


Sautéed goose liver slice, small puff pastries; fruit and vegetables with Amaretto liquor

85 €


 

PASTA


Spaghetti alla chitarra with sea food and bread crumbs with botargo

70 €


Risotto with hazelnut butter, red prawns and black truffle

70 €


Ravioli filled with Ricotta cheese and Swiss chard;

veal tongue, carrots with star anice and salted chestnuts

60 €


"Tuffoli" tossed with braised beef tail, cardoon with saffron and Castelmagno cheese fondue

60 €


 


Main courses

Roasted scampi tails, slightly cooked spring onion, polenta and capers

85 €


Turbot cooked on the bone,

with artichokes and potatoes sautéed with lard

80 €


Lobster, apple and turnip with lemongrass flavour, coral sauce

85 €


Roasted veal chop and fresh pepper grains; black salsify, Jerusalem artichoke, radish and chicory hearts flavoured with terragon butter

90 €


Gratinated lamb fillet with pumpkin and quince croquettes

80 €


Pan cooked pigeon with white beans “Uccelletto” style

85 €


Selection of Italian cheese from the trolley

25 €



Our desserts
served with many small surprises

Chocolate and licorice vanilla bean, lemon, extra virgin olive oil and pistachio

30 €


Ice Crystal: almond milk, lemon and white sesame

30 €


Mandarin quarters, Gianduja and hazelnuts

30 €


Golden apple roll, with bergamot, pine nuts and green tea

35 €


Chestnut biscuit with candied pumpkin, quince and almonds

 30 €


Winter thousand layers, with bitter chocolate, Williams pear and cinnamon

35 €


Nougat soufflé with ricotta and honey ice-cream

30 €


Our selection of ice-creams and sherbets

20 €


Pastry chef: Luca Lacalamita


The Executive Chef

RICCARDO MONCO

ART IN THE KITCHEN

 

I create, and taste, with all my senses. The eye also demands its portion

 

The Chef de Cuisine

ALESSANDRO DELLA TOMMASINA

TASTE AND RESEARCH

 

For Alessandro, the essential is invisible to the naked eye

 

Our exclusive products


When excellence is the goal, finding the right ingredients is paramount. Establishing a relationship of trust with our purveyors means adding humanity to quality.


I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

Suckling pig, of the Mora Romagnola breed.

The pastry

Tradition and innovation

THE PASTRY KITCHEN


This corner of our world has its own protagonist, Luca Lacalamita, the uncontested sovereign of a kingdom where battles are won with puff pastry, mignardises, foams, and semifreddi, be they sweet or savory. Luca is a very young pastry chef, but he boasts an extraordinary international curriculum vitae. His creations are the result of extensive gustatory and conceptual research, with an aim to reinterpret historic paths.

 

 
 
 

The Pastry Chef

Luca Lacalamita

SWEET VISIONS

 

Pastry cooking is like jazz: supreme technique in service to improvisation

 

The ambiance

Tradition, hospitality and discretion

A BALANCE BETWEEN PAST, PRESENT AND FUTURE. IN SEARCH OF THE BEST, IN EVERY DETAIL.


The atmospheres inside Enoteca Pinchiorri are the fruit of a cultivated harmony within the walls of Palazzo Jacometti-Ciofi, elements of contemporary design, important paintings and works from 19th century Tuscany. The furnishings are classical, elegant and specifically selected.
Giorgio Pinchiorri personally supervises the flower arrangements. The restaurant offers private rooms, smoking rooms, and an elegant 16th century courtyard for use in the summer months.

Alessandro Tomberli

Success is achieved through passion, and the renunciation of other things.

Alessandro Giani

Human relationships are the spice of life. I couldn’t be in a better profession.

Design LCD FIRENZE + Development DINAMO | Photo STUDIO QUAGLI

P.IVA 00544310485

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