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Thu 11 — December

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A Feast for the Senses

WHAT’S LUXURY, IF NOT A FEELING OF BEING RECEIVED, ACCOMPANIED AND SERVED LIKE ROYALTY?


An expert staff, working in concert, with plenty of time and care to lavish on our customers. A kitchen that excels in the search for and preparation of the finest raw materials, in creativity, in the mastery of cooking techniques. Service that’s extremely attentive, without being invasive.
Every detail is scrupulously overseen; every element, from stemware to silverware to china, is the result of careful research of the offerings from the finest, most innovative manufactories.

 

Annie Féolde

We must always remember the culture of the place in which we find ourselves, because that’s our identity. But we must also try to improve, change, and keep in step with the times.

Giorgio Pinchiorri

Visionary, obstinate: these are the words that best describe the man who, in the 1970s, decided to uncork bottles of prized vintage wines for sale by the glass.

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

The Kitchen Philosophy


The kitchen is a laboratory where ideas take shape, where the best ingredients are blended in the quest for innovation, with respect for local and regional traditions.

Contacts

FIRENZE


Enoteca Pinchiorri s.a.s. di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C. P.I. 00544310485 – Nr.Rea FI 232128*

Via Ghibellina, 87

50122 Firenze (Italy)

t.+39.055.242757 / 055.242777

f +39.055.244983

ristorante@enotecapinchiorri.com

NAGOYA


Midland Square 42F, 4-7-1 Meieki,

Nakamura-ku

Nagoya 450-6212 (Japan)

t.+39.052-527-8831

f +39.052-527-8931

ep-nagoya.jp

Offer an emotion,
AN EXPERIENCE, DEDICATE A MOMENT OF HAPPINESS.

Your guests will receive an e-mail announcement followed by a printed invitation delivered by post, containing the menu and any message you might wish to send.
The choice of the menu is not binding; your guests will receive all our attention in order to fulfil special requests or individual dietary needs.

Offer a dinner

Terms and conditions of use

Voucher
Alla ricezione del pagamento da parte di Enoteca Pinchiorri verranno inviati all’Offerente una conferma via mail con copia del Voucher relativo all’invito e fattura. Nel Voucher saranno indicati il numero dello stesso, la data di scadenza, il nome dell’Offerente e dell’Ospite, il menu scelto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’offerente.
All’Ospite sarà inviato un Invito cartaceo personalizzato (anche copia via mail) con il nome dell’Offerente, il menu proposto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’Offerente.
Il Voucher è fruibile per un periodo di 60 giorni dalla data di emissione dello stesso.
Su richiesta dell’Offerente o dell’Ospite Enoteca Pinchiorri potrà prorogare la data di scadenza fino ad un massimo di ulteriori 30 giorni. Dopo tale termine il Voucher decadrà e non sarà in alcun modo utilizzabile. Il Voucher non è mai rimborsabile.
Su richiesta scritta da parte dell’Ospite il Voucher potrà essere ceduto a terzi.
Non è possibile usufruire del Voucher 'Regala Una Cena' in un numero superiore di persone rispetto a quello stabilito. Se gli Ospiti desiderano condividere la serata con altre persone tutto ciò che verrà ordinato oltre a quanto previsto nel Voucher sarà da considerarsi extra da saldare a parte.
Prenotazione
E’ richiesta la prenotazione da parte dell’Ospite o dell’Offerente; la data della cena verrà concordata compatibilmente con le disponibilità di posto ed orario presso il Ristorante; la prenotazione dovrà essere ulteriormente confermata telefonicamente o via mail almeno 24 ore prima della data fissata per la cena.
Nel caso in cui l’Ospite non si presenti alla data fissata senza preavviso da comunicarsi almeno 24 ore prima il Voucher non sarà in alcun modo rimborsabile o riutilizzabile. E’ invece accettata la disdetta della prenotazione con comunicazione da effettuarsi almeno 24 ore prima della data fissata; in tal caso l’Ospite potrà effettuare una nuova prenotazione da usufruirsi entro la data di scadenza del Voucher.
Menu e richieste extra Invito
Eventuali richieste extra Voucher, se più onerose, saranno a carico dell’Ospite. Tuttavia La scelta del menù effettuata non è strettamente vincolante per l’Ospite il quale avrà la disponibilità di Enoteca Pinchiorri per richiedere, senza aggravio di prezzo ed a discrezione di Enoteca Pinchiorri, la possibilità di far fronte ad eventuali richieste particolari, sostituzioni di piatti con altri dello stessa fascia di prezzo, o specifiche esigenze di carattere alimentare, nei limito dell’importo del Voucher.
Il menu proposto nell’Invito non è strettamente vincolante per Enoteca che aggiorna continuamente il proprio menu secondo le stagioni. Pertanto il menù proposto nel Invito potrà essere soggetto a modifiche e non più disponibile al momento dell’utilizzo. In tale evenienza sarà cura di Enoteca proporre equivalenti alternative.
Special Gift
L’importo messo a disposizione del Beneficiario con la formula “Personal Gift” segue le stesse regole di Regala una Cena.
Il Voucher Special Gift non è convertibile in moneta ed è fruibile esclusivamente per i servizi ed i prodotti offerti dal Ristorante Enoteca Pinchiorri, con le modalità ed i termini sopra esposti. Il listino applicato sarà quello vigente al momento dell’utilizzo del Voucher.

To whom are you offering these dinner?

Discovering the menu

Tasting menu with 6 dishes

Personal gift:

A unique way to offer an emotion

Minimun amount 500€

To whom are you offering these dinner?*

Contact us at

booking@enotecapinchiorri.com

or

055-242757

we will be pleased to describe our proposal.

Open in the evening
from Tuesday to Saturday.
CLOSED: August 11-26 and December 21-26
Exceptionally open on Sunday 28 and Monday 29

Gentlemen should wear jackets. Valet parking service. Private smoking room available, for 6 to 12 people.

Reserve a dinner

Al momento della conferma l’Enoteca Pinchiorri si riserva di richiedere una Carta di credito a garanzia.

Notes and requests

Information

Authorize

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur? At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere

Tastings - "Autumn whisper"

DEGUSTATION MENU'

€225,00  per person, wine not included

Scampi ball


Red mullet, chick peas, capers and bacon


Anchovies sandwich


Daurade roll and pumpkin


Snails, polenta and spices


“Spaghetti alla chitarra”, lobster and carrot


Veal ravioli with leeks and mozzarella


Lamb and Porcini mushrooms


Pecorino, green tomato and grapes


Prickly pear and lychees


Hazelnut flan, orange and Burrata


Coconut, vanilla and walnuts


Green tea marshmallow


Beet-root meringue with pineapple


Bitter chocolate caramel and Tonka beans


This menu is intended for all the guests at the same table

Tastings - Discovering the "à la carte" menu

With 6 dishes € 175,00 per person wine not included


Yellow fin tuna fish marinated with basil,

grapefruit marmalade, fennel and licorice

Black poached egg, Taleggio cheese, zucchini


Deep fried monk fish filled with Soprassata,

potato and lemon purée, Jamaican pepper

Agnolotti with chick-pea cream and veal


Double breast of pigeon with sweet pepper Pesto,

potato croquette and liver sauce

Our version of apple cake with salted caramel ice-cream


With 9 dishes € 250,00 per person wine not included


Sea scallops with asparagus and coriander,

marinated corals and crustacean mayonnaise

“Fusilli al ferretto” with scampi,

fresh tomato, botargo and bread crumbs

Mora Romagnola baby pork

with pickled chicor asparagus and green beans
  This menu is intended for all the guests at the same table  

Main courses
 

Deep fried monk fish filled with Soprassata,

potato and lemon purée; Jamaican pepper

70 €


Lobster flavoured with rosemary and melted onion,

roasted mango and cucumber

85 €


Sea bass and zucchini “in carrozza”,

with Florentine tomatoes and seafood

75 €


Veal sweet breads glazed with ginger,

mushrooms and raspberries

70 €


Roasted young duck with honey and spices,

figs flavoured with Amaretto and deviled sauce

75 €


Double breast of pigeon with sweet pepper Pesto,

potato croquette and liver sauce

75 €


Mora Romagnola baby pork with pickled chicory,

asparagus and green beans

85 €


Guinea-hen breast in casserole, with mushrooms and white truffle

95 €


Italian cheese from the trolley

20 €


 

Starters and first courses

TO START


Black poached egg, Taleggio cheese, zucchini and pancetta

50 €


Sea scallops with asparagus and coriander,

marinated corals and crustacean mayonnaise

70 €


Slightly cooked red prawns and fresh beans

with an assortment of eggs from sea and earth

80 €


Yellow fin tuna fish marinated with basil;

grapefruit marmalade, fennel and licorice powder

70 €


Crispy potato and artichoke tart with white truffle

90 €


PASTA


“Fusilli al ferretto” with scampi,

fresh tomato, botargo and bread crumbs

60 €


Spaghetti tossed with rabbit stew,

deep fried mussels and zucchini flower Pesto

60 €


Agnolotti with chick-pea cream and veal tendons

60 €


Risotto with pigeon and its broth, toasted cocoa beans and spices

60 €


Hand-made tagliolini with white truffle from San Miniato

90 €


     

Our desserts
served with many small surprises
Leaves of caramel and extravirgin olive oil leaves with lemon, bergamot and rosemary

25 €


William’s pear composition,

with lavender ice-cream and fresh cheese mousse

25 €


Hazelnut flan, orange and Burrata

 25 €


"Coffee and goat milk" with brioche and brown milk

25 €


Variety of ice-creams and sherbets

25 €


Tuscan chocolate bar, with vanilla,

pan d’épices, banana and candied fruit

25 €


Our version of apple cake with salted caramel ice-cream

25 €


“Cassata” with white truffle on the stick

50 €


Pastry chef: Luca Lacalamita  

The Head Chefs

RICCARDO MONCO

ART IN THE KITCHEN

 

I create, and taste, with all my senses. The eye also demands its portion.

 
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ITALO BASSI

TASTE AND RESEARCH

 

For Italo, as for Saint-Exupéry, the essential is invisible to the naked eye.

 
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Our exclusive products


When excellence is the goal, finding the right ingredients is paramount. Establishing a relationship of trust with our purveyors means adding humanity to quality.


I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

Suckling pig, of the Mora Romagnola breed.

The pastry

Tradition and innovation

THE PASTRY KITCHEN


This corner of our world has its own protagonist, Luca Lacalamita, the uncontested sovereign of a kingdom where battles are won with puff pastry, mignardises, foams, and semifreddi, be they sweet or savory. Luca is a very young pastry chef, but he boasts an extraordinary international curriculum vitae. His creations are the result of extensive gustatory and conceptual research, with an aim to reinterpret historic paths.

 

 
 
 

The Pastry Chef

Luca Lacalamita

SWEET VISIONS

 

Pastry cooking is like jazz: supreme technique in service to improvisation

 

The ambiance

Tradition, hospitality and discretion

A BALANCE BETWEEN PAST, PRESENT AND FUTURE. IN SEARCH OF THE BEST, IN EVERY DETAIL.


The atmospheres inside Enoteca Pinchiorri are the fruit of a cultivated harmony within the walls of Palazzo Jacometti-Ciofi, elements of contemporary design, important paintings and works from 19th century Tuscany. The furnishings are classical, elegant and specifically selected.
Giorgio Pinchiorri personally supervises the flower arrangements. The restaurant offers private rooms, smoking rooms, and an elegant 16th century courtyard for use in the summer months.

Alessandro Tomberli

Success is achieved through passion, and the renunciation of other things.

Alessandro Giani

Human relationships are the spice of life. I couldn’t be in a better profession.

Design LCD FIRENZE + Development DINAMO | Photo STUDIO QUAGLI

P.IVA 29384667209

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