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A Feast for the Senses

WHAT’S LUXURY, IF NOT A FEELING OF BEING RECEIVED, ACCOMPANIED AND SERVED LIKE ROYALTY?


An expert staff, working in concert, with plenty of time and care to lavish on our customers. A kitchen that excels in the search for and preparation of the finest raw materials, in creativity, in the mastery of cooking techniques. Service that’s extremely attentive, without being invasive.
Every detail is scrupulously overseen; every element, from stemware to silverware to china, is the result of careful research of the offerings from the finest, most innovative manufactories.

 

Annie Féolde

We must always remember the culture of the place in which we find ourselves, because that’s our identity. But we must also try to improve, change, and keep in step with the times.

Giorgio Pinchiorri

Visionary, obstinate: these are the words that best describe the man who, in the 1970s, decided to uncork bottles of prized vintage wines for sale by the glass.

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

The Kitchen Philosophy


The kitchen is a laboratory where ideas take shape, where the best ingredients are blended in the quest for innovation, with respect for local and regional traditions.

Contacts

FIRENZE


Enoteca Pinchiorri s.a.s. di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C. P.I. 00544310485 – Nr.Rea FI 232128*

Via Ghibellina, 87

50122 Firenze (Italy)

t.+39.055.242757 / 055.242777

f +39.055.244983

ristorante@enotecapinchiorri.com

NAGOYA


Midland Square 42F, 4-7-1 Meieki,

Nakamura-ku

Nagoya 450-6212 (Japan)

ep-nagoya.jp

Offer an emotion, an experience, dedicate A MOMENT OF HAPPINESS.

Once your purchase is finalized, you will receive a confirmation by email, while the lucky recipient will be delivered a hard copy invitation by regular post, containing the menu and any message you might wish to send.
The choice of the menu is not binding; your guests will receive all our attention in order to fulfil special requests or individual dietary needs.

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Terms and conditions of use

Voucher
Alla ricezione del pagamento da parte di Enoteca Pinchiorri verranno inviati all’Offerente una conferma via mail con copia del Voucher relativo all’invito e fattura. Nel Voucher saranno indicati il numero dello stesso, la data di scadenza, il nome dell’Offerente e dell’Ospite, il menu scelto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’offerente.
All’Ospite sarà inviato un Invito cartaceo personalizzato con il nome dell’Offerente, il menu proposto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’Offerente.
Il Voucher è fruibile per un periodo di 60 giorni dalla data di emissione dello stesso.
Su richiesta dell’Offerente o dell’Ospite Enoteca Pinchiorri potrà prorogare la data di scadenza fino ad un massimo di ulteriori 30 giorni. Dopo tale termine il Voucher decadrà e non sarà in alcun modo utilizzabile. Il Voucher non è mai rimborsabile.
Su richiesta scritta da parte dell’Ospite il Voucher potrà essere ceduto a terzi.
Non è possibile usufruire del Voucher 'Regala Una Cena' in un numero superiore di persone rispetto a quello stabilito. Se gli Ospiti desiderano condividere la serata con altre persone tutto ciò che verrà ordinato oltre a quanto previsto nel Voucher sarà da considerarsi extra da saldare a parte.
Prenotazione
E’ richiesta la prenotazione da parte dell’Ospite o dell’Offerente; la data della cena verrà concordata compatibilmente con le disponibilità di posto ed orario presso il Ristorante; la prenotazione dovrà essere ulteriormente confermata telefonicamente o via mail almeno 24 ore prima della data fissata per la cena.
Nel caso in cui l’Ospite non si presenti alla data fissata senza preavviso da comunicarsi almeno 24 ore prima il Voucher non sarà in alcun modo rimborsabile o riutilizzabile. E’ invece accettata la disdetta della prenotazione con comunicazione da effettuarsi almeno 24 ore prima della data fissata; in tal caso l’Ospite potrà effettuare una nuova prenotazione da usufruirsi entro la data di scadenza del Voucher.
Menu e richieste extra Invito
Eventuali richieste extra Voucher, se più onerose, saranno a carico dell’Ospite. Tuttavia La scelta del menù effettuata non è strettamente vincolante per l’Ospite il quale avrà la disponibilità di Enoteca Pinchiorri per richiedere, senza aggravio di prezzo ed a discrezione di Enoteca Pinchiorri, la possibilità di far fronte ad eventuali richieste particolari, sostituzioni di piatti con altri dello stessa fascia di prezzo, o specifiche esigenze di carattere alimentare, nei limito dell’importo del Voucher.
Il menu proposto nell’Invito non è strettamente vincolante per Enoteca che aggiorna continuamente il proprio menu secondo le stagioni. Pertanto il menù proposto nel Invito potrà essere soggetto a modifiche e non più disponibile al momento dell’utilizzo. In tale evenienza sarà cura di Enoteca proporre equivalenti alternative.
Special Gift
L’importo messo a disposizione del Beneficiario con la formula “Personal Gift” segue le stesse regole di Regala una Cena.
Il Voucher Special Gift non è convertibile in moneta ed è fruibile esclusivamente per i servizi ed i prodotti offerti dal Ristorante Enoteca Pinchiorri, con le modalità ed i termini sopra esposti. Il listino applicato sarà quello vigente al momento dell’utilizzo del Voucher.
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In materia di protezione dei dati personali: Ai sensi del D. Lgs. 196/2003 e successive modifiche, si dichiara che i dati vengono raccolti con la finalità di comunicare informazioni su nostre iniziative. Tali dati verranno trattati elettronicamente in conformità con le leggi vigenti. L'interessato gode dei diritti di cui all'art.7 del suddetto decreto; in ogni momento può consultare, modificare e cancellare i propri dati scrivendo a ristorante@enotecapinchiorri.com. Titolare del trattamento, ai sensi dell'art. 28 del citato D. Lgs. 196/2003, è Enoteca Pinchiorri s.a.s, di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C., via Ghibellina 87, 50122 Firenze

To whom are you offering this gift?


Discovery menu, 4 tastings



Discovery menu, 7 tastings



Autumn 2016 menu, 8 tastings


To whom are you offering this gift?*

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Gentlemen should wear jackets. Valet parking service. Private smoking room available, for 6 to 12 people.

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NOTES -

Upon confirmation, the Enoteca Pinchiorri may request a credit card to guarantee

Tastings - "Autumn 2016"

Homage to the Italian cuisine through ingredients, technique and taste



Steamed cod fish, Mimosa potatoes, shallot and parsley sauce



Crispy poached egg, horse-radish mayonnaise, Porcini mushrooms and chards *



Tagliatelle blended with aromatics herbs, scampi, walnuts and pancetta



Tortelli filled with mountain white potatoes, with snails stewed in pizzaiola sauce



Fried bone marrow, saffron mousse and green apple



Pigeon cooked on the Umbrian leccarda, with an artichoke composition *



Deep fried Taleggio ball with Saba sauce and chopped celery



William pear, Margaret tart and Moscato d’Asti



€275,00  per person, wine not included - With addition of white truffle on the dishes marked with * : €325,00 per person, wine not included



 

This menu is intended for all the guests at the same table


Tastings - Discovery menu

4 dishes € 150,00 per person wine not included


John Dory bites in squid ink dought, sprouts of spinach, Bearnaise sauce and lemon chamomile jelly


Spaghetti "alla chitarra" with seafood, bread crumbs and Muggine bottarga


Veal loin cooked in the pan with fresh pepper corns; radicchio, potatoes, radishes, Borrettane onions with butter and tarragon


Chestnuts, caramelized chocolate and milk flavoured with cinnamon


7 dishes € 225,00 per person wine not included


Sea bream marinated in lemon verbena and mint, wild rice with novel garlic, avocado and sea urchins


Ravioli filled with stewed capon; steamed prawns and Mantua pumpkin


Mora Romagnola baby pork, carrots with cumin, sweet-and- sour shallots


This menu is intended for all the guests at the same table


Starters and first courses

TO START


Sea bream marinated in lemon verbena and mint, wild rice with fresh garlic, avocado and sea urchins

80 €


John Dory bites in squid ink dought, sprouts of spinach, Bearnaise sauce and lemon chamomile jelly

80 €


Lobster salad, Jerusalem artichokes with coconut and coral sauce

95 €

With addition of white truffle :  120 €


Hot and cold goose liver: in escalope and in honey parfait; fruit and vegetables with Grappa

90 €


 

PASTA


Spaghetti alla chitarra with seafood, bread crumbs and Muggine botargo

75 €


Risotto with basil and lemon, baby squids and caviar

90 €


Cappelletti filled with apple and spicesRicotta cheese cream and Casentino lamb sausage

60 €

With addition of white truffle :  120 €


Ravioli filled with stewed capon; steamed prawns and Mantua pumpkin

70 €


 Tagliolino with white truffle

 120 €


Main courses

Turbot cooked with dried tomatoes and basil; Sautéed turnips and beans purée

85 €


Roasted fillet of sea bass, green onions in foil and grapes simmered in red wine

90 €


Grilled sea scallops, green beans sautéed with tomato, fried veal bone marrow and coffee powder

90 €


Veal loin cooked in the pan with fresh peppercorns; radicchio, potatoes, radishes, Borrettane onions in butter and tarragon

85 €

With addition of white truffle : 120 €


Mora Romagnola baby pork, carrots with cumin, sweet and sour shallots

90 €


Roasted duck breast with braised endive, almond milk and Vin Santo sauce

85 €


Selection of Italian cheese from the trolley

30 €



Our desserts
served with many small surprises

Tartlet with seasonal fruit and greens, white chocolate and snowy aromatic herbs

30 €


Golden apple slices, with nougat and coffee

30 €


Chestnuts, caramelized chocolate and milk flavoured with cinnamon

30 €


One thousand red layers: raspberries, milk chocolate and spices

35 €


All with gianduiotto: chocolate mousse, ice-cream and crunch

 30 €


Autumn leaves of bitter chocolate: blueberries, extra virgin olive oil and pine nuts

35 €


Our selection of ice-creams and sherbets

25 €


Pastry chef: Luca Lacalamita


The Executive Chef

RICCARDO MONCO

ART IN THE KITCHEN

 

I create, and taste, with all my senses. The eye also demands its portion

 

The Chef de Cuisine

ALESSANDRO DELLA TOMMASINA

TASTE AND RESEARCH

 

For Alessandro, the essential is invisible to the naked eye

 

Our exclusive products


When excellence is the goal, finding the right ingredients is paramount. Establishing a relationship of trust with our purveyors means adding humanity to quality.


I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

Suckling pig, of the Mora Romagnola breed.

The pastry

Tradition and innovation

THE PASTRY KITCHEN


This corner of our world has its own protagonist, Luca Lacalamita, the uncontested sovereign of a kingdom where battles are won with puff pastry, mignardises, foams, and semifreddi, be they sweet or savory. Luca is a very young pastry chef, but he boasts an extraordinary international curriculum vitae. His creations are the result of extensive gustatory and conceptual research, with an aim to reinterpret historic paths.

 

 
 
 

The Pastry Chef

Luca Lacalamita

SWEET VISIONS

 

Pastry cooking is like jazz: supreme technique in service to improvisation

 

The ambiance

Tradition, hospitality and discretion

A BALANCE BETWEEN PAST, PRESENT AND FUTURE. IN SEARCH OF THE BEST, IN EVERY DETAIL.


The atmospheres inside Enoteca Pinchiorri are the fruit of a cultivated harmony within the walls of Palazzo Jacometti-Ciofi, elements of contemporary design, important paintings and works from 19th century Tuscany. The furnishings are classical, elegant and specifically selected.
Giorgio Pinchiorri personally supervises the flower arrangements. The restaurant offers private rooms, smoking rooms, and an elegant 16th century courtyard for use in the summer months.

Alessandro Tomberli

Success is achieved through passion, and the renunciation of other things.

Alessandro Giani

Human relationships are the spice of life. I couldn’t be in a better profession.

Design LCD FIRENZE + Development DINAMO | Photo STUDIO QUAGLI

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