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A Feast for the Senses

WHAT’S LUXURY, IF NOT A FEELING OF BEING RECEIVED, ACCOMPANIED AND SERVED LIKE ROYALTY?


An expert staff, working in concert, with plenty of time and care to lavish on our customers. A kitchen that excels in the search for and preparation of the finest raw materials, in creativity, in the mastery of cooking techniques. Service that’s extremely attentive, without being invasive.
Every detail is scrupulously overseen; every element, from stemware to silverware to china, is the result of careful research of the offerings from the finest, most innovative manufactories.

 

Annie Féolde

We must always remember the culture of the place in which we find ourselves, because that’s our identity. But we must also try to improve, change, and keep in step with the times.

Giorgio Pinchiorri

Visionary, obstinate: these are the words that best describe the man who, in the 1970s, decided to uncork bottles of prized vintage wines for sale by the glass.

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

DISCOVER THE EXCLUSIVE ROUTE DU BONHEUR, BY ANNIE FÉOLDE

The Kitchen Philosophy


The kitchen is a laboratory where ideas take shape, where the best ingredients are blended in the quest for innovation, with respect for local and regional traditions.

Contacts

FIRENZE


Enoteca Pinchiorri s.a.s. di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C. P.I. 00544310485 – Nr.Rea FI 232128*

Via Ghibellina, 87

50122 Firenze (Italy)

t.+39.055.242757 / 055.242777

f +39.055.244983

ristorante@enotecapinchiorri.com

NAGOYA


Midland Square 42F, 4-7-1 Meieki,

Nakamura-ku

Nagoya 450-6212 (Japan)

ep-nagoya.jp

Offer an emotion, an experience, dedicate A MOMENT OF HAPPINESS.

Once your purchase is finalized, you will receive a confirmation by email, while the lucky recipient will be delivered a hard copy invitation by regular post, containing the menu and any message you might wish to send.
The choice of the menu is not binding; your guests will receive all our attention in order to fulfil special requests or individual dietary needs.

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Voucher
Alla ricezione del pagamento da parte di Enoteca Pinchiorri verranno inviati all’Offerente una conferma via mail con copia del Voucher relativo all’invito e fattura. Nel Voucher saranno indicati il numero dello stesso, la data di scadenza, il nome dell’Offerente e dell’Ospite, il menu scelto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’offerente.
All’Ospite sarà inviato un Invito cartaceo personalizzato con il nome dell’Offerente, il menu proposto o l’importo del Personal Gift, e gli eventuali messaggi richiesti dall’Offerente.
Il Voucher è fruibile per un periodo di 60 giorni dalla data di emissione dello stesso.
Su richiesta dell’Offerente o dell’Ospite Enoteca Pinchiorri potrà prorogare la data di scadenza fino ad un massimo di ulteriori 30 giorni. Dopo tale termine il Voucher decadrà e non sarà in alcun modo utilizzabile. Il Voucher non è mai rimborsabile.
Su richiesta scritta da parte dell’Ospite il Voucher potrà essere ceduto a terzi.
Non è possibile usufruire del Voucher 'Regala Una Cena' in un numero superiore di persone rispetto a quello stabilito. Se gli Ospiti desiderano condividere la serata con altre persone tutto ciò che verrà ordinato oltre a quanto previsto nel Voucher sarà da considerarsi extra da saldare a parte.
Prenotazione
E’ richiesta la prenotazione da parte dell’Ospite o dell’Offerente; la data della cena verrà concordata compatibilmente con le disponibilità di posto ed orario presso il Ristorante; la prenotazione dovrà essere ulteriormente confermata telefonicamente o via mail almeno 24 ore prima della data fissata per la cena.
Nel caso in cui l’Ospite non si presenti alla data fissata senza preavviso da comunicarsi almeno 24 ore prima il Voucher non sarà in alcun modo rimborsabile o riutilizzabile. E’ invece accettata la disdetta della prenotazione con comunicazione da effettuarsi almeno 24 ore prima della data fissata; in tal caso l’Ospite potrà effettuare una nuova prenotazione da usufruirsi entro la data di scadenza del Voucher.
Menu e richieste extra Invito
Eventuali richieste extra Voucher, se più onerose, saranno a carico dell’Ospite. Tuttavia La scelta del menù effettuata non è strettamente vincolante per l’Ospite il quale avrà la disponibilità di Enoteca Pinchiorri per richiedere, senza aggravio di prezzo ed a discrezione di Enoteca Pinchiorri, la possibilità di far fronte ad eventuali richieste particolari, sostituzioni di piatti con altri dello stessa fascia di prezzo, o specifiche esigenze di carattere alimentare, nei limito dell’importo del Voucher.
Il menu proposto nell’Invito non è strettamente vincolante per Enoteca che aggiorna continuamente il proprio menu secondo le stagioni. Pertanto il menù proposto nel Invito potrà essere soggetto a modifiche e non più disponibile al momento dell’utilizzo. In tale evenienza sarà cura di Enoteca proporre equivalenti alternative.
Special Gift
L’importo messo a disposizione del Beneficiario con la formula “Personal Gift” segue le stesse regole di Regala una Cena.
Il Voucher Special Gift non è convertibile in moneta ed è fruibile esclusivamente per i servizi ed i prodotti offerti dal Ristorante Enoteca Pinchiorri, con le modalità ed i termini sopra esposti. Il listino applicato sarà quello vigente al momento dell’utilizzo del Voucher.
- Informativa Privacy -
In materia di protezione dei dati personali: Ai sensi del D. Lgs. 196/2003 e successive modifiche, si dichiara che i dati vengono raccolti con la finalità di comunicare informazioni su nostre iniziative. Tali dati verranno trattati elettronicamente in conformità con le leggi vigenti. L'interessato gode dei diritti di cui all'art.7 del suddetto decreto; in ogni momento può consultare, modificare e cancellare i propri dati scrivendo a ristorante@enotecapinchiorri.com. Titolare del trattamento, ai sensi dell'art. 28 del citato D. Lgs. 196/2003, è Enoteca Pinchiorri s.a.s, di Giorgio Pinchiorri e Annie Féolde & C., via Ghibellina 87, 50122 Firenze


Discovery menu, 7 tastings



Summer 2017 menu, 8 tastings


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Gentlemen should wear jackets. Valet parking service. Private smoking room available, for 6 to 12 people.

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DATE -

HOURS -

N PERSONS 2


NAME AND SURNAME -

TELEPHONE -

ADDRESS -


HOTEL -

FLORENCE ADDRESS -

NOTES -

Upon confirmation, the Enoteca Pinchiorri may request a credit card to guarantee

"Contemporary"

Homage to the Italian cuisine through ingredients, technique and taste



Cod fish pancake, mimosa potatoes and red onions slowly grilled on charcoal



Sea scallops "a la plancha", with radicchio in "carpione" and tuna botargo



Roasted ravioli filled with cabbage and Mascarpone, caviar and smoked tea



Irpini fusilli with porcini mushrooms, Castelmagno fondue and fried tiny local snails



Glazed boneless veal, chicory and grapefruit



Mora Romagnola's breed of baby pork cooked on the spit, parsley roots in tinfoil, green sauce and lemos



Pecorino cheese "bombolone"



Marinated pumpkin cylinders, white vanilla ice-cream and salted caramel toffee



€275,00  per person, wine not included



 

This menu is intended for all the guests at the same table


Discovery

Half-cooked amberjack with "bagna cauda" vegetables, hazelnut cream and spicy tomato sauce


Cacciucco fish soup with steamed scorpion fish fillet completed with final crisp; turnips sautéed with peanuts


Spaghetti "alla chitarra" with seafood, bread crumbs and grey mullet botargo


Our version of bean soup


Veal loin frying pan with pepper, Jerusalem artichokes, potatoes, black salsifies and small red chicory


Mild lamb shoulder, cauliflower cream and "panissa"


Around the "Castagnaccio": chestnut, honey and apples, pine-nuts and rosemary


7 dishes € 225,00 per person wine not included


This menu is intended for all the guests at the same table


Starters and first courses

TO START


Some raw and some cooked scampi with mushrooms, mozzarella, olives, calamint and capers

95 €


Tepid lobster salad, endive with marjoram leaves, ginger and coral sauce

95€


Half-cooked amberjack with "bagna cauda" vegetables, hazelnut cream and spicy tomato sauce

70€


Light beef tartare, sweet and sour eel, sea urchins, celery and almond cream

75€


 

PASTA


Spaghetti "alla chitarra" with seafood, bread crumbs and grey mullet bottarga

80 €


Maccheroni with garlic, extravirgin olive oil and chilly pepper, with prawns and Castelluccio lentils in cream

80 €


Risotto with pumpkin, calf's head cubes marinated with vinegar, pumpkin-seeds and toasted barley

70 €


Ravioli filled with stewed capon, it's giblets like a "cibreo" and salty ricotta

60 €



Main courses

Cacciucco fish soup with scorpion fish fillet first steamed and then fried; white turnips sautéed with peanuts

90 €


Red mullet fillets wrapped in Toscan bread, candied fennel purée in extra-virgin olive oil and stewed sea-snails

85€


Drum fish cooked on its skin, glazed artichokes, roasted calf sweetbreads with horseradish

95 €


Veal loin cooked in the pan with pepper, Jerusalem artichokes, potatoes, black salsifies and red chicory

85 €


Mora Romagnola's breed of  baby pork cooked on the spit, parsley root in tinfoil, green sauce and lemon

90 €


Pigeon cooked under a salty cocoa bean crust, with mango chutney, carrots with paprika and devil sauce

85€


Mild lamb shoulder, cauliflower cream and "panissa"

85 €


Selection of Italian cheese from the trolley

30 €



Our desserts

served with many small surprises


Walnuts and "Nocino", carrots, candied grape and pear

30 €


Crunchy pearl of "Gianduia", with caramelized hazelnuts and milk chocolate, grapefruit and strawberry grapes

35 €


Around the "Castagnaccio": chestnut, honey and apples, pine-nuts and rosemary

30 €


Marinated pumpkin tubes, white vanilla ice-cream and citrus drops

35 €


"Tarte tatin" of apple, traditional iced cream and salted caramel toffee

 35 €


Water and chocolate

35 €


Pastry chef: Luca Lacalamita


The Executive Chef

RICCARDO MONCO

ART IN THE KITCHEN

 

I create, and taste, with all my senses. The eye also demands its portion

 

The Chef de Cuisine

ALESSANDRO DELLA TOMMASINA

TASTE AND RESEARCH

 

For Alessandro, the essential is invisible to the naked eye

 

Our exclusive products


When excellence is the goal, finding the right ingredients is paramount. Establishing a relationship of trust with our purveyors means adding humanity to quality.


I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

I prodotti dedicati La cucina è un laboratorio nel quale le idee prendono forma, gli ingredienti migliori vengono accostati ma pur sempre nel segno della tradizione, locale, territoriale.

Suckling pig, of the Mora Romagnola breed.

The pastry

Tradition and innovation

THE PASTRY KITCHEN


This corner of our world has its own protagonist, Luca Lacalamita, the uncontested sovereign of a kingdom where battles are won with puff pastry, mignardises, foams, and semifreddi, be they sweet or savory. Luca is a very young pastry chef, but he boasts an extraordinary international curriculum vitae. His creations are the result of extensive gustatory and conceptual research, with an aim to reinterpret historic paths.

 

 
 
 

The Pastry Chef

Luca Lacalamita

SWEET VISIONS

 

Pastry cooking is like jazz: supreme technique in service to improvisation

 

The ambiance

Tradition, hospitality and discretion

A BALANCE BETWEEN PAST, PRESENT AND FUTURE. IN SEARCH OF THE BEST, IN EVERY DETAIL.


The atmospheres inside Enoteca Pinchiorri are the fruit of a cultivated harmony within the walls of Palazzo Jacometti-Ciofi, elements of contemporary design, important paintings and works from 19th century Tuscany. The furnishings are classical, elegant and specifically selected.
Giorgio Pinchiorri personally supervises the flower arrangements. The restaurant offers private rooms, smoking rooms, and an elegant 16th century courtyard for use in the summer months.

Alessandro Tomberli

Success is achieved through passion, and the renunciation of other things.

Alessandro Giani

Human relationships are the spice of life. I couldn’t be in a better profession.

Updates and Technical Supervision EXTREMHEX FIRENZE Design LCD FIRENZE + Development DINAMO | Photo STUDIO QUAGLI

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